Armut Ağacı, Pınar Ve Üçgen Tarla(bağ) | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Armut Ağacı, Pınar Ve Üçgen Tarla(bağ)

adrenalin68

Kullanıcı
Ben bildiğim kadarını yazayım ustalar devam ederler pınarda dizlerini koyupta veya ellerini koyupta su içeceğin taş varmı varsa bakılır..
üçgen bağın sivri olan yeride kırmızı meyvesi olan ağaç veya yığma veya taşlar varmı varsa bakılır...
armut ağacının yirmibir adıma kadar etrafında kara taş varsa heleki güney batı istikametinde ise hiç durmadan bakılır...:D
ustam pınarın diz koyulup içilecek yerini hatırlayamıyorum, üçgen bağı ikizkenar düşünürsek sivri olan iki kenarının biri boydan boya çalı, diğer sivri kenar yarıya kadar çalı ağacı, sıralı. diğer kenara kelirsek yoldan yüksekte ve sıralı taşlar dizili. armut da diğer tarla da sivri kenar istikametinde, takriben7-8 metre mesafede üçgenin sivri ucuna.

adrenalin68

Kullanıcı
ben iki yer öneririm.
bir tanesi şöyle : bahsettiğin çeşmeden kot olarak daha yukarıda armut kalıyorsa, o zaman armut ağacının batı şimaline bakıcaksın bir metre aralayacaksın ağaçtan. sonra bir şiş alıcaksın. şişini toprağa saplayarak bir düzgün taşı denk getireceksin. 50 x 50 kadar bir taş bu. derinlik tahminen bir dizdir.
ikinci önerim bu kaynak suyunun etrafına taşlar dizdilerse zahmet vermezsek o taşları bir havalandır.
Harbici ustam, dediğim gibi pınarla armut tarla sınırı sayılır ve aynen senin dediğin gibi armut yüksekte, pınar alçakta. kot farkı söylediğin gibi. pınarın etrafındaki taşları ise hatırlayamıyorum, var mıydı yok muydu unuttum. o pınardan su içmeyeli çok uzun zaman oldu.

adrenalin68

Kullanıcı
ben de duyduğumu yazayım ermeniler ailesiyle atalarının yaşadığı yere gezmeye gelir çoluk çocuk uzatmayalım üzüm bağındaki armut ağacını öğrenir dibinden gömüsü alır giderler.
ustam, ermeniler almasın da kim alırsa alsın. helali hoş olsun. :D Değerlendireceğim inşallah.

adrenalin68

Kullanıcı
ağaçın dibine sokulu taş varsa vede onda çizgi varsa seve seve yardıma gelirim
Çalkaya ustam da teşrif etmiş konuma, hoş gelmiş. Ustam, özelden de bir kaç kere yazdım sana başka bir konu için lakin demek ki ilgi başkaymış. bahsi geçen çizgili taş araştırılacak. Yoksa da bulunacak : ))) Başımızın üstünde yerin var ustam. Yer benim değil, senindir.

adrenalin68

Kullanıcı
Topram eskiler yillanmis hersey degerli derler tipki senin armut gibi birde armut hep dibine duseis insallah seninkide oledir eger olemi acaba dersen bence sen yanindan cikan suyun tarihini bi arstir o sana dahayardimci olacaktir kendine iyi bak dostum
Tamam topraam. Yolun düşerse armutları beraber yeriz inşallah.

adrenalin68

Kullanıcı
armut ve pınara yakın ekşi kaysı ağacı var. armudun doğusu veya kuzeydoğusuna düşer. pınar armudun doğu veya güneydoğu istikametinde kalır. yine güneydoğusunda ceviz, üçgen tarlanın sivri ucu istikameti armudun güneyine düşer. Üçgen tarlada yine ekşi bir kaysı ağacı. bahsi geçen tarlalar bizim üzüm bağlarımızdı. asmalar söküldü. tarlalar boş şimdi.

adrenalin68

Kullanıcı
Ustalarım google earth görüntülerine göre bir kroki çizmeye çalıştım armutla üçgen tarlanın ucu 8-10 mesafededir, yine armutla pınar arası da takriben 8-10 metre mesafede armut pınara göre kot farkı var, armut daha yüksekte, bir metre tahminen. Üçgen tarlanın üçgenini tam çizemedim ama gene de birşeyler yapmaya çalıştım. üçgenin sol kısmı tamamen çalı ağacı(iğde), üçgen tarlanın alt kenarı taş örgü, eski yol var bitiminde ve yoldan bir metre yükseklikle kot verilmiş. yine yol tarafında ekşi kaysı ağacı mevcut. bir de armudun kuzeyi yönünde ya da hafif kuzey doğusunda tadı ekşimsi olan kayısı ağacı var, onun armuda mesafesi de 15 metre falandır en çok.

A21MEDLi

Admin
Ben bildiğim kadarını yazayım ustalar devam ederler pınarda dizlerini koyupta veya ellerini koyupta su içeceğin taş varmı varsa bakılır..
üçgen bağın sivri olan yeride kırmızı meyvesi olan ağaç veya yığma veya taşlar varmı varsa bakılır...
armut ağacının yirmibir adıma kadar etrafında kara taş varsa heleki güney batı istikametinde ise hiç durmadan bakılır...:D

bende Lacivert ustanın şıklarından biri olan bağın ''sivri ucu kısmında'' olabileceğini düşünüyorum.:D

A21MEDLi

Admin
yanii tarlanın bu noktasıdır.

Üst Alt