En stabil ve kendimi rahat hissettiğim pozisyon. Hiç dirsekleri yapıştırmak ile ilgili çaba sarfetmedim. Bana göre bu vücudu kasmaya neden oluyor. Göğüse ellerimi dayamazsam stabilite kayboluyor. Dayamasamda olur dert değil. Ama 25 km rüzgarda tespit yapabiliyorum bu tutuş şekli ile..Emeklerine sağlık ustam, bu tarz videoların çoğalması ümidi ile inşallah. Görebildiğim kadarı ile tespitlerimi aşağıda belirttim ustam. Kusurum hatam var ise affola....
1-Çubuk tutuş şekli el bilekleri göğse yapışık ve dirsekler vücuda temas halinde değil(sebep-sonuç ?)
Hedef arkada iken çubuklar dışa açılırsa veya kimildamazsa, o cubuktan verim bekleme. Hedef, tam olarak sol omuz hizamda kalmadığı sürece, mecburi istikamet olarak sağdan peyder pey hedefe uçlarını vermek zorunda. Neden? Çeken bir şey var besbelli2-Hedef arkada iken,sağ çubuk sağa,sol çubuk sola açılmıyor, belirli bir açıdan yani ara yönler hariç(kuzeydoğu-kuzeybatı-güneydoğu-güneybatı gibi)
Çarpı açısı değişmez. Değişmemeli de. Çarpı açısı değişerek farklı hedefleri noktaladigina inanırsan hayal kırıklığı yaşarsın.3-Çubuklar hedefte iken çarpı yapıyor,ancak...çubukların üzerindeki farklı renkteki bantlar altında bir şeyler saklamıyor ise...boşluktaki ve metaldeki çarpı açısını görmek için yaptığını düşünüyorum.
Güzel yakalamışsın. Asıl ana konu buydu. Ama Hedef dediğin şeyi iyi analiz etmek gerekir. O çubukları çeken boşluk mu yoksa içindeki yeleli aslan mı?4-Çubukların tepkisine hayran kaldım, hedefi mıktanıs gibi çekiyor kendine, hedeften gözünü ayırmıyor.(yeni bir çubuk yaptım verdiği tepkiler güzel sayılır)
Rulmanlilar. Çünkü uzaktan pişt diyen olursa da kafayı döndürmeliler. Bir nesnenin kütlesini 2 katına çıkarırsan,çekme kuvveti de 2 katına çıkar. Ama iki nesneyi birbirine iki kat yakinlastirirsan çekme kuvveti 4 kat artar. Bu gibi nedenler ile hassas olsun isterim.5-Çubuklar kundaklı,rulman varmıdır kundak kısmı alüminyum gibi duruyor(neyse bunu geçelim) )
Yanlış görmüşsün. Kapanıyorlar. Bunu göstermemin sebebi, ayaklar üstüne basmadan da tepki alabilirizi göstermekti. Merkezine çomak sokan ya da mizragin ucuyla yeleliyi sürekli poposundan dürten arkadaş alt tarafta görevini aktif yürütüyor. O olmasa, film hiç başlayamaz.6-Gelelim kolları ileri doğru açtığında...dakika 07:20 sanırım....gördüğüm kadarı ile çubuklar ? sağ sağa,sol sola açılıyor yanlış görmüş olabilirim mesafeden seçemedim...bunun nedeni ise aşağıdaki kütlelerin yaymış olduğu dalga boylarından olabilir düşüncesindeyim. merkezdekine çomak sokmak gibi bişi
Orayı iyi izle. Bircok yerde o hareketi gösterdim. 2. en önemli konulardan biri de o.7-8:14 ve ileri dakikalarda merkezden uzaklaştıkça sağ çubuk sağa sol çubuk stabil ,duruşunu bozmuyor. Merkezden uzaklık 1,5 metre fazla değil uzaklıkta çubuklar merkeze yön veriyor .Mesefeyi daraltıp,son noktada çizdiğin yerden adım saydın bu da 4 taraftan aynı şekilde yapıldığı takdirde hedefin tam ortasını bulmuş oluyorsun.Merkeze direk yürüdüğün takdirde çubuklar ara yönler ve doğu,batı yönler hariç merkezde aç kapa yapıyor.bunu çözmek içinde dediğim gibi merkeze uzaklık ve yakınlık işlemini yapmak .
dilim bu kadar döndü ustam....saygıda kusur ettim ise affola...
Adım saydığım yerde derinliği ölçtüm. Derinlik ölçme tekniklerinden sadece birini gösterdim. Bunu yaparken de 2 farklı olayın vuku bulmasını da izledin.
Teşekkür ederim ustam. Bazı konularda fikir verebilirse ne mutlu.
Rast gelsin..