Cevap: Kudret hamamı
LAMARA
edindiğin bilgide veya
duyumunda yanlışlıklar var
evet KUTRED hamamı var ve belgelerdede
geçmekte.
KUTRED hamamı müthiş ve devasal
bir kanyonun yanında
hamama giden yol taş döşeli ve
bu taşlar ceylan yürüyüşü
şeklinde döşelidir.500m uzağında bir dere
mevcut(derenin ismi mevcut)
bu dere kışın akar yazın diner.bu dereyi o bölgede
yaşayan romalılar kullanmıştır.
sizin aradığınız envare roma dönemine ayit
envaredir.KUTRED hamamı bölgesinde
tek bir yerde eşkiya gömüsü vardır.
bunun harici tüm envare romaya ayittir.
bu bölgede KÜPELİ hamamıda mevcuttur
KUTRED hamamının orjinal ismi KIZLAR hamamıdır.
KUTRED hamamının esas olan envaresi durmaktadır
 deger bazında esas malına yakın bir mıktar az
envaresi alınmıştır.
elinizde sağlam bilgi sağlam belge olmadan
işi başarmanız çok zor.aynızamanda bu işe
muaffak olmak içinde sağlam çevreniz olması şart

Selam,, Cok esgi bir konu ama , Eskiya belgelerinin bir ucu burası , bir diger ucuda , Kapı kaya kabul edelim, Bu ikisinin arası  ( 55 ) kml lik roma yolu işde  bütün  o meşhur  işaretler  bu yolun yakın  etrafında  diyebilirim.  tümü burda , Arabayla  55 klm mesafedir ,Bunu kervanla ,Öküz arabalarıyla seyahat edilecegini düşünürsek dolanır,Yani.mesafe uzar buda saniyorum 8 veya 10 klm daha yol mesafesi uzamış  olur.
METİN yazmış biseyler ama fazla ayrıntıya  girmemiş ,
Kudret hamamlarının Dogusundaki derenin adı ARAP dere dir, Yazilarda bu derede yoldan giderken bir DERVİŞ taş  görüp geceriz der , Bu dervis Halen duruyor ,
Diger isaretleri , , Hamamın güney  arkasında giden yolun kenarinda Icinden Bir yaşında  BUZAGI geçecek genislikde bir delik olan  HASDALIK taşı dikili olacak , Hamamda HASDALIK için  banyo  yapmaya gelenler şifa bulacak niyetiyle  mutlaka bu delikden gecerlerdi ,Burada tekrar sola yani tam güneye  bir yol ayrılır, Bu yolu takip edince küçük  bir köye  varilir ,Köye  varmadan yolun hemen kenarinda tek.ve büyük bir siyah taş  olacak , bu taş  oraya özel getirtilmiş  bir taş  yani yerli degil , Ve köye  girişte evlere varmadan Büyük  bir Siyah taş  daha olacak,  ama bu taşda  yerli degil vede çok  büyük bir taş  olacak bu alanda baska taş  yok. Ve ayrıca Hamamların  karşısındaki  tepeden bakinca Karsi tarafda DELİ PAPAZIN magrası  görünür ,
--- Arkadaşlar bu bilgiler ,Bati Trakyalı , ,CAS bana vermişti  ve bunların  Tümü  var,
Bu alıntı  yaptığım yazıdan anladigima göre  Dervişin üsd  tarafında ana kayalar sanki blok taşlarla örülü  gibiydi bir defa ufakdan bir incelemiştim  ,Ama bu arkadaşın  yazısını okuyunca burda bir eksiklik daha var onuda bulmak isdiyorum.
Demem oki Kudret hamalari konusu enaz Kapi kaya konusu kadar önemlidir. SAYGILAR