ustalarim, birbirine yakin 3 kuyu var.ikisini cok eskiden kapatmislar , ama birisi az cökmus yeri belli. Cubukla etrafina bi bakayim dedim.hemen yarim metre saginda ve solunda iki oda gibi bosluk cizdi .bu odalardanda 10 ar metre tunelle doguya ve guneye tunel cizdi ve uclarinda yine oda cizdi.Bu odalardanda hemen yanina kisa tunelle birer oda daha cizdi.bu tuneller odalarin köselerine cikiyor.odalarin birindende ikinci kuyuya bi tunel daha cizdi.ikinci kuyu tam güney istikametinde.Yani odalar birbirine baglantili ve diger kuyuyada baglantili.Acaba cubuk dogru mu cizdi ki, yoksa minerale mi takildik? su damari mi ? emin olamiyorum.3.kuyunun etrafi taş örgulu fakat orda hic bosluk vermiyor ,su kuyusu olarak kullanilmis ve derinlik aldigimda 30 mt veriyor, diger kuyularida 13 er mt vermisti.odalarin ,tunellerin Hepsinin derinliginide 11-13 metre arasi veriyor.Ugrasmaya degermi varmidir biseyler.yada boyle bi yapi olabilirmi 7-8 oda var toplamda cubuga gore.oda ebatlari 2x3 mt kadar 3x3 olanda var. Dere akarsuya yakin bir yer 50 mt fln ve düzlük sayilir.600 mt ileerde huyuk var ,yasanti bizans diyorlar ,biraz araştirdim. kroki cizip atayimmi yardimci olabilecek varsa.

Son düzenleme: