Mağarada muhteşem silah,tüfek,kama ve 5 daire oymalı blok kaya. | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Mağarada muhteşem silah,tüfek,kama ve 5 daire oymalı blok kaya.

Gitti

Kullanıcı
Cevap: Mağarada muhteşem silah,tüfek,kama ve 5 daire oymalı blok kaya.

mezar taşıdır. mezarlıktan cekilmiş. mağara vardır. mezarllığın üsstünde . altı hamam ve camidir. hamam ın karşısı ev değerlidir. yatan kişi cok sosyal faaliyetleri varmiş.

Yok kardesim öyle digil.

Magara cok sapa ve daglık bir yerdeymiş.
Etrafta yerleşke vs yok hiç.
İn cin top oynar biryer yani.

Bu taşta yatar veziyette magara zemininde bulunmus,üzeri toprakla örtülü şekilde.

Ne hama ne camii nede baska birşey yok orada.
Kaldıki eşkiyayı camii ile birarada düşünmekte mümkün digil malum bunlrın topu ermeni yada rum olur.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

Şefim teşekkür ederim.
Silahlar hakkında bilgim vardır.
Lakin sol üsttekinin şarjörlü tabanca olmadıgı cok acık kanımca.
Cünkü şarjör kısmı tabancanın gövdesinden bile daha büyük görünüyor.

Bu bana kalırsa balta ağzıdır.

Sağ alttaki ise yine zannımca 6 atar digil daha eski dönemdeki üzeri işlemeli barutlu tabacadır.
Mezatcılarda bolca satılan türden.

Ayrıca kenar işlemeleride osmanlı dönemini anımsattı bana.

Benim anladıgım gördügüm bunlar şefim.
Tabi sizin yorumlarınızı önemsiyorum.
Sadece beyin fırtınası niyetiyle yazdım bunları.

Bu işaretlerden yola cıkarak neler söyleyebiliriz peki ustam?
Yani 5 mezarmı,5 küpmü,5 gömümü vs vs.
Ve birkaç çeşit silahın işlenmiş olmasıda bize kalabalık veya dönmein veya bölgenin en büyük eşkiya grubunumu ifade eder acaba?

hititli arkadaşım. resimlere kendin bakarak değerlendirmeni isterim. bu senin sağ alttaki tabancan ile benim resimleyeceğim revolveri kıyasla. revolver 6 patlar, 38mm, çakmaklı değil horozludur.

evet dönemi evet osmanlıdır. amacıda osmanlıyı yıpratmaktır. sol üstteki baltamı yoksa otomatik silahmı sen değerlendir. ben baltayada otm. tabancayada tam benzetemedim.

bu kadar silah resimedildi ise taşta varsa,, o zaman burasına değer vermelisiniz, silahta,parada, ziynette, definede hepsinin ortak anlamı $ dir. :D

inler tamam da cinler top oynuyorsa çok yaklaşma koptum koptum koptum

Son düzenleme:

Gitti

Kullanıcı

Benim bahsettigim bu tarz eski tabancalardı ustam.
Cok net digil tabanca ama herikisinede benziyor.

Üsttekine gelince; ben gidersem bizzat adam akıllı fotograflıcam bu blok kayayı inş.

Gerci balta veya tabanca cok mühim digil şu dakika.

$ işaretleri uçuşuyor şuan odamda .)) Gerisi teferruat ustam.

Cok top tüfek cıkarsa bi tanede sana hediyelik yollarım nasip olursa inş :):):

Gitti

Kullanıcı

inler tamam da cinler top oynuyorsa çok yaklaşma.

.)))
Yok ustam zaten daha önceden bir defa deneyimim oldu 4 ay kadar.
Şuan boş gezmiyorum.
İnde olsa cinde olsa top sayar kıçına basarım tekmeyi evel Allah .))

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

inler tamam da cinler top oynuyorsa çok yaklaşma.

.)))
Yok ustam zaten daha önceden bir defa deneyimim oldu 4 ay kadar.
Şuan boş gezmiyorum.
İnde olsa cinde olsa top sayar kıçına basarım tekmeyi evel Allah .))

hititli, nasıl tedbir aldın ise özelden yaz. bana da lazım böyle bi muhafaza.

taşının üzerinde oynama yapılmış, orjinalinde bir kuş var tamda toplu tabancanın altında kalan, ve bir hayvan daha var, net seçemedim. üzerine ise sonradan tabanca çizilmiş, yani orada eskiden başka bir anlam vardı.

(buradanda şu tezin kanıtı ortaya çıkıyor, hani diyoruzya eşkiya özene bezene bir sürü işle uğraşmadı aslında, bakın eskiden olanın üzerinde ufak bir iki oynama ile işi çözdü, demekki uzun uzun uğraşıp eserler meydana getirmekle ilgilenmediler, var olanları değiştirip kendi nişanlarını da eklediler)

bu şu anlama geliyor, burası eski kullanılan bir yerdi, belki yüzyıl kadar eşkiyaya hizmet etti, eşkiya bu nişanında bir değişiklik yaptı, sonradan bu altıpatlar tabancayıda ekledi.

bunu ya mahzenindeki silahlığına tabancaları da eklediğinden yaptı, yada bir yer değişimi oldu, yada aklımıza gelmeyen başka bir ihtimal? üzerine çok kurgu yapılabilir bir durum yani.

Son düzenleme:

Gitti

Kullanıcı

Ustam ; evvelce 4 ay kadar musallat olmustu bana bir eşkiya gömüsü ile ilgilenirlken.
Konuda acmıstım daha önceden.
Neyse bu meret enson yine geldi uyku ile uynaıklık arasında ve ben dellenip bunu adam akıllı dövüp öldürdüm.
Sonra hersey bitti.

Ancak uykularım yine cok düzensizdi.
Dünya hatta kainat üzerindeki en güçlü iksiri yani Allah'ın isimleri olan Esmaül Hüsnayı cıktı alıp basucuma koyuyorum bebekler gibi uyku uyuyorum.
Kıyamet kopsa duymuyorum.

Ve böylesi yerlere giderkende cebime alıp gidiyorum.

Cok büyük faydasını görüyorum herkese tavsiye ederim.

Gitti

Kullanıcı

Ve ustam teorine bende katılıyorum.
Bu taş blok üzerinde sonradanda yapılmıs işlem var.
Hatta belki eski bir oymayıda silip baska bir takım oymalarda yapmıs olabilirler.
Cünkü kartalımsı şekil silinmiş.

Bi gidersem inş daha net bilgi edinebilecegimiz fotolar ve incelemelerle dönmüş olucam.
Zengin bir konu olucagına eminim.

ersan

Vip Üye

merhaba HITITLI ustam bende katiliyorum HARBICI ustama bir de ben anadeyim benim de basimdan gecen .gecen sene arkadaslar geldi beni bir ,,osmanli ,,mezaline guturduler dedilerki bir katir yuku para var dediler .bir tasta bir tufek isareti vardi ,,osmanli tufene ,,benzeyen ama patlatilmisti mermisi tufen yunundeydi bu isartet bir mezar tasinda cubuklari bir tutum tam merminin istikametine doru yunlendi bir kac meetre gitik bir mezar plocasinin ustunde nokta verdilerr ,plocanin ustunde bir,, nal,,isareti vardi .bizde sevinjdik kazani bulduk diye basladik kazmaya tam plocayin altinda ,,bir ,,beygir nali cikti .makineyle bir yokladik asada ta sinyal vardi bizde devam etik ,,metfanin yanida bir ,,osmanli tufe vardi ,,anto dolduranlardan --biz burada onlara ,,gubur ,,diyoruz birde bir barut koymaya seyide vardi buynusdan yapik ,broz islemeli ,,HITITLI ,ustam bunlari yazdim nercin bilesinki basimdan gecti icin .bilesinki tufek isareti ,,hirsiz ,,mezari oldunu.

Gitti

Kullanıcı

merhaba HITITLI ustam bende katiliyorum HARBICI ustama bir de ben anadeyim benim de basimdan gecen .gecen sene arkadaslar geldi beni bir ,,osmanli ,,mezaline guturduler dedilerki bir katir yuku para var dediler .bir tasta bir tufek isareti vardi ,,osmanli tufene ,,benzeyen ama patlatilmisti mermisi tufen yunundeydi bu isartet bir mezar tasinda cubuklari bir tutum tam merminin istikametine doru yunlendi bir kac meetre gitik bir mezar plocasinin ustunde nokta verdilerr ,plocanin ustunde bir,, nal,,isareti vardi .bizde sevinjdik kazani bulduk diye basladik kazmaya tam plocayin altinda ,,bir ,,beygir nali cikti .makineyle bir yokladik asada ta sinyal vardi bizde devam etik ,,metfanin yanida bir ,,osmanli tufe vardi ,,anto dolduranlardan --biz burada onlara ,,gubur ,,diyoruz birde bir barut koymaya seyide vardi buynusdan yapik ,broz islemeli ,,HITITLI ,ustam bunlari yazdim nercin bilesinki basimdan gecti icin .bilesinki tufek isareti ,,hirsiz ,,mezari oldunu.

Teşekkür ederim üstadım.
Net olmamakla birlikte ne demek istedigini anladım.

Harbici ustanın dedigi gibi bir sonuc cıkıcak diye bekliyorum bende.
Hele bir gidelim bakalım önce.
Hayırla inş.

cantar

Kıymetli ustamız.
Kullanıcı

altı patlar ama beşli topu buda eksik işaret eksik işaret = para - ganimet - emanet -

Üst Alt