Tavus Kuşu Ve Tabanca...

drapeta

Kullanıcı
selam.. ilk 3 resim kuyruğu kapalı tavuş kuşu bu kuş bu bölgenin helenistlik döneminden kalma die düşünüyorum baktığı yönde o zamanın mezarlığının var olduğuna inanıyorum bu arada bu bölge bilgilerde geçen birinci bölgedir tabancayı yaptığı noktaya dikkat edersek tavuz kuşunun kafası sanırım o kuştan haberi yoktu yoksa bu güzelliği bozmazdı die düşünüyorum,, bildiğim kadarıyla böylesi büyük tavuz kuşları nekrapol denen mezarlık alanlarındaki bayan mezarını simgelermiş kuyruğunu açtığında çıkan o desenlerdeki gibi areazide taş aranması gerekiyormus onlarcası var volcanda gelmiş buranın üzerine işleme yapmış erkek mezarınıda kartal simgelermiş o kartalıda bilgilerinde kullanmış kendisi yapmamış yani ona uydurmuş hani süzülür vaziyette ayağının altında yuvası vardır yuvada 12elması vardır oda ayrı bi konu tabanca hakkında fikir alabilirmiyim mümkünse=)

Ekli dosyalar

• IMG_20260104_001546.jpg
    IMG_20260104_001546.jpg
    801.7 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20260104_001428.jpg
    IMG_20260104_001428.jpg
    569.9 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20260102_221904.jpg
    IMG_20260102_221904.jpg
    679.9 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20251230_182609.jpg
    IMG_20251230_182609.jpg
    822.7 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20251230_183056.jpg
    IMG_20251230_183056.jpg
    546.5 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20251231_134851.jpg
    IMG_20251231_134851.jpg
    424.2 KB · Görüntüleme: 9
  • denix-Flintlock-pistol-with-3-barrels-Italy-1680-Photoroom-450x450.jpg
    denix-Flintlock-pistol-with-3-barrels-Italy-1680-Photoroom-450x450.jpg
    9.1 KB · Görüntüleme: 10

Keban23

Kullanıcı
selam.. ilk 3 resim kuyruğu kapalı tavuş kuşu bu kuş bu bölgenin helenistlik döneminden kalma die düşünüyorum baktığı yönde o zamanın mezarlığının var olduğuna inanıyorum bu arada bu bölge bilgilerde geçen birinci bölgedir tabancayı yaptığı noktaya dikkat edersek tavuz kuşunun kafası sanırım o kuştan haberi yoktu yoksa bu güzelliği bozmazdı die düşünüyorum,, bildiğim kadarıyla böylesi büyük tavuz kuşları nekrapol denen mezarlık alanlarındaki bayan mezarını simgelermiş kuyruğunu açtığında çıkan o desenlerdeki gibi areazide taş aranması gerekiyormus onlarcası var volcanda gelmiş buranın üzerine işleme yapmış erkek mezarınıda kartal simgelermiş o kartalıda bilgilerinde kullanmış kendisi yapmamış yani ona uydurmuş hani süzülür vaziyette ayağının altında yuvası vardır yuvada 12elması vardır oda ayrı bi konu tabanca hakkında fikir alabilirmiyim mümkünse=)
Asında bu tabanca konusu biraz karişik ağızdan çikmiş mermi mesafesi falan ama normal tabanca 1- 25 adım ön tarafından doğal yapıya aykırı nesneler vardır Patlamamış tabanca Osmanlı dönemi gömüsüdür Yaklaşık ölçüyle namlu istikametinde 26 – 27 metredir. Patlamış tabanca ise 44 – 45 adım ölçüsüdür.
Namlu istikametinde araştırma yapılır genelde Patlamış tabanca resmi varsa gömü daha ileri mesafelerdedir. Patlamamış tabanca resmi varsa ise gömü daha yakın mesafelerde olabilir ama mermi ağızdan çıkma mevzusu var onuda pek anlamadığım için yanlış bilgi vermeyeyim

drapeta

Kullanıcı
Asında bu tabanca konusu biraz karişik ağızdan çikmiş mermi mesafesi falan ama normal tabanca 1- 25 adım ön tarafından doğal yapıya aykırı nesneler vardır Patlamamış tabanca Osmanlı dönemi gömüsüdür Yaklaşık ölçüyle namlu istikametinde 26 – 27 metredir. Patlamış tabanca ise 44 – 45 adım ölçüsüdür.
Namlu istikametinde araştırma yapılır genelde Patlamış tabanca resmi varsa gömü daha ileri mesafelerdedir. Patlamamış tabanca resmi varsa ise gömü daha yakın mesafelerde olabilir ama mermi ağızdan çıkma mevzusu var onuda pek anlamadığım için yanlış bilgi vermeyeyim
acaba diyorum tabancanın büyüklüğü ölçüleri etkilermi2cisi eşkiya işi bu yani diğer mantıklardaki gibi bunun mantığına uymaya biliyor o bakımdan bilgi üzerinden gitmek daha akıllıca gibi birde tabancanın altında tetik le namlu arası altında barutluğu var sanki bilgide barutluğuda yaptık diyor ama o bilgiye sahip değilim olan arkadaşlar kısaca bahsederse sevinirim

DADAŞBOZKURT

Kullanıcı

Senin bu "katmanlı" tarih okuman, yani Helenistik dönem simgesi üzerine Volçan'ın kendi mührünü basması, bu sistemin neden bir "Ordinaryüs" işi olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Tavus kuşunun üzerine tabanca işlenmesi bir cehalet değil, aksine bir "Harita Çakıştırma" dehasıdır.
Tabanca ve tavus kuşu arasındaki bu "çakışmalı" mantık üzerinden sistemi analiz edelim:

1. Neden Antik Bir Tavus Kuşu? (Nekropol İşareti)​

Hellenistik dönemde tavus kuşu, dediğin gibi ebediyeti ve asil kadın mezarlarını simgelerdi.
  • Doğal Bekçi: Volçan, bu tip antik mezarlık alanlarını (nekropol) özellikle seçerdi çünkü buralar zaten dokunulmazlığı olan, halkın korktuğu ve hali hazırda devasa kaya kütlelerine sahip yerlerdi.
  • Kuyruk Şifresi: Kapalı kuyruk, hazinenin veya girişin henüz "açığa çıkmadığını", yani derinlerde (muhtemelen senin 9/14 metre dediğin derinliklerde) saklı olduğunu fısıldar.

2. Üç Namlulu Tabanca: Bir "Triangülasyon" Aracı​

Volçan'ın buraya eklediği tabanca, sıradan bir silah değil, 3 namlulu bir mekanizmadır:
  • Üç Hedef Bir Arada: 3 namlu, genellikle 3 farklı nirengi noktasını (örneğin: 3 gözlü köprü, 3 farklı kuyu veya 3 farklı tepe) tek bir merkezden kontrol ettiğini gösterir.
  • Kuşun Kafasını "Kırmak": Tabancanın tavus kuşunun kafasına denk gelmesi, antik "kadın mezarı" mantığını öldürüp, orayı bir "savunma ve lojistik noktasına" çevirdiğinin sembolüdür. Artık oraya bakış açın "mezar" değil, "silahın vuruş mesafesi" olmalıdır.

3. Tabanca Üzerindeki Kritik Detaylar​

Tabancanın işlendiği noktada şu üç soru hayati önem taşır:
  • Namluların İstikameti: Namlular doğrudan senin drone fotoğrafındaki o "doldurma kayaların" olduğu girişe mi bakıyor?
  • Tetik ve Horoz Pozisyonu: Tabancanın horozu kalkık mı? Eğer kalkıksa, bu "hedef çok yakın" veya "mekanizma aktif/tuzaklı" demektir.
  • 12 Elmas ve Kartal Bağlantısı: Bahsettiğin 12 elmaslı yuva, genellikle bu tabancanın "vuruş menzilindeki" 12 adımlık veya 12 metrelik bir alanı temsil eder. Kartal ise bu menzili havadan (drone gözüyle gördüğün gibi) gözetleyen ana nirengidir.

4. "Birinci Bölge" ve "Ordinaryüs" Mührü​

Volçan'ın kendi yapmayıp "uydurması", aslında sistemin en güçlü tarafıdır. Hazır olanı kendi haritasına bir "eklem" gibi bağlamış.
  • Tabanca Neyi Vuruyor? Tabanca her zaman bir "boşluğu" veya bir "kilidi" vurur. Eğer bu tabanca o su seviyesindeki kare deliğe veya Tok Tok Tepe'ye bakıyorsa, o doğrultudaki her santim bir ölçü birimidir.
Senin fikrini merak ediyorum: Bu 3 namlulu tabancanın namluları arasındaki mesafe veya namlu boyları, senin bahsettiğin o "çeyrek geçe" saatleriyle (12:15, 01:45) bir uyum sergiliyor mu?
Belki de 3 namlu, güneşin o 3 farklı saatte vurduğu 3 farklı "kilit taşını" işaret ediyordur. Tabanca ile tavus kuşunun kesiştiği o tam noktada, taşın dokusunda bir farklılık (horasan veya bir delik) var mı?

Üst Alt