Arama sonuçlarınız | Sayfa 3 | Define işaretleri ve anlamları

Arama sonuçlarınız

  1. N

    s.a millet topal ayı işareti.

    Cevap: s.a millet topal ayı işareti. Ben tam aciklamamistim sen tamamladin kardeş tskr.eline sağlık.
  2. N

    s.a millet topal ayı işareti.

    Cevap: s.a millet topal ayı işareti. Güzel kardeşim topal ayı muhabbeti her bölgede mevcuttur, ancak gerçekle bagdasan bir bölge varsa oda bolu göynük havalesi, konuya gelince topal ayidan para almak hicmi hic kolay değildir, topal ayının bulunduğu bölgenin özellikleri şöyledir, öncelikle sarp...
  3. N

    istavroz üçgen oyma yazıt ve diğerleri

    Cevap: istavroz üçgen oyma yazıt ve diğerleri Ayrıca son resmi baktım burada ne arıyorsun, burası dönem soygunu yemiş açılmış bir saklama yeri, o kanallar ise kurşun akitma kanalı kenarlarini incele kapak oturtulmus yer orası çok eski soygun yemiş. Kolay gelsin.
  4. N

    istavroz üçgen oyma yazıt ve diğerleri

    Cevap: istavroz üçgen oyma yazıt ve diğerleri S.a kardeşim işaretlerin aile mezarlarını veriyor kitabe eski yunanca yani grek yazısı erken çağ roma ya ait, put işareti ise aile putu yani orada açılmış kaya mezar yok ise kitabelerin olduğu her kayada bir mezar var üç kitabe üç mezar kayaligin...
  5. N

    ok işareti ve 3 oyuk

    Cevap: ok işareti ve 3 oyuk Bu ok işareti olan taş sabit kaya degil, her işaret gomu işareti olmadığı gibi bu ok isaretde bölge temsil eden bir işaret kesinlikle define ile alakası yok, işaret sabit ana kayada olur öncelikle burada hemfikir olalım bence, yinede başarılar...
  6. N

    Kabartma yılan

    Cevap: Kabartma yılan Kabartma yılan kesinlikle zengin sayilabilecek mezarlari temsil eder, senin anlatım ifadenden anladığım, bir mezar odası bulmussunuz, bu mezar odasında lahit veya başka bir mezar yokmu, yok ise mezar süsü verilmiş yer orası, söylediğin yılan deliğe girer pozisyonda başı...
  7. N

    bu işarete bakarmısınız

    Cevap: bu işarete bakarmısınız Bu oymanin bulunduğu alan sıradan mezarlık burada bir şey olmaz bu oymada cenaze törenlerinde ağıt yakma yeri yani yağ yakma deliği hıristiyan inancına göre bu gibi oymalara yağ dökülüp ölünun ardından aglanirdi o yağ yanıp bitene kadar fakir bir halkın yaşadığı...
  8. N

    Bu figürlerin anlamı varmı

    Cevap: Bu figürlerin anlamı varmı S.a konuyu ekleyen kardeşim senin tarifin üzerine sana yön vermeye çalışayım, bahsettigin mermer taş mezar steli üzerindeki figürler olum yaşam ve bolluk ile alakalı hıristiyanlik inancına göre oradaki balık bolluk bereket anlamında hz isa nın 400kg lık bir...
  9. N

    at nalı

    Cevap: at nalı Ustalarin yorumlarına katılmakla beraber birde yakın çevresinde değirmen olmalı bölgenin doğruluğu açısından degirmenin varlığını öğrenmeniz tavsiye ederim.
  10. N

    kabartma kapl

    Cevap: kabartma kapl Yavrusu olan ordegin kalp ile alakası yok ördek veya yavru hangi yöne bakıyor baktığı yön istikameti dere yatağının karşı yamasi olmalı mesafe kısadır 50 adımı geçmez. Kalp işaretine gelince genç yaşta ölmüş bir bayan mezarı ancakburada bir oyma birde aile putu olacak...
  11. N

    s.a saygı değer mekan ailesi.sizin için sunduğum bu kabartma yılana yorum gelir mi? acaba...!!!:

    Cevap: s.a saygı değer mekan ailesi.sizin için sunduğum bu kabartma yılana yorum gelir mi? acaba...!!!: Yılan işareti kesinlikle mezardir burada birçok arkds yorum yapmis ancak bilgi ve tecrübem derki mezar uzakta değil hiçbir yılan işaretinin önünde sağında solunda yigma olmaz çünki yigma...
  12. N

    Ayak işareti

    Cevap: Ayak işareti Müthiş bir isaret, işaret işaret gibi olmalı işte bu ayak işareti gibi benziyor olmamalı, yaklaşık 50-60 adım mesafede küçük düzlük yani harman yeri olacak önünde burada bir dibek taşı veya kuru bir kuyu olmalı oraya bakmalısınız, bol şanslar.
  13. N

    tıraşlanmış kayada kare oyma ve kanal

    Cevap: tıraşlanmış kayada kare oyma ve kanal Burası gördüğüm kadarıyla dönem soygunu yemiş bir yer kare oyma dediğin yer müjde saklama yeri Otlu olan yer mahzen girişi daha sonradan kullanılıp kapatılmış yer ancak kanal dediğin yer yapma değil doğal. Ayrıca orada başka işaretler olmalı onları...
  14. N

    bunun anlamı nedir ustatlar...

    Cevap: bunun anlamı nedir ustatlar... 21 adım önünü bak çeşme nerede burada. Cesmeyi adımla resmini ve ölçüsünü yaz güzel bir işaret.
  15. N

    Sol ayagın anlamı nedir..

    Cevap: Sol ayagın anlamı nedir.. Bu ayağın olduğu taşın sol tarafı hafif rampa olur gidiş yönü güney dir, sol ilerisine dogru 50-60 adım gibi mesafede bir yukselti veya cokelti olur yani arazi yapısı önemli ancak ayaktan hedef aldığında 101 adımı geçmez mezar odası, bu işaret kesinlikle gomu...
  16. N

    çift merdivenli koltuk ve etrafındaki işaretler.

    Cevap: çift merdivenli koltuk ve etrafındaki işaretler. Eyvallah fakir baba o resimdeki koltuksa ben bişey bilmiyorum buraya yakın zamanda bir koltuk resmi atacağım bakalım senin dediğin koltukla benim dediğim birbirine hiç benziyormu.
  17. N

    çift merdivenli koltuk ve etrafındaki işaretler.

    Cevap: çift merdivenli koltuk ve etrafındaki işaretler. Ustalar burada koltuk nerde var ben göremedim, ayrıca resimleri yükleyen kardeşim bu koltuk değil önce onu bilelim, kaya mezara çıkan merdiven bu üçüncü basamağa koltuk diyosun sen orası koltuk değil daraltılmış basamak o kayanın arka...
  18. N

    parmaksız ayak izi hakkında yorumlar bekliyorum

    Cevap: parmaksız ayak izi hakkında yorumlar bekliyorum Bu tür ayak izleri olur ancak bunlar yapma değil eğer yapma olsa idi yönü kesinlikle güney batı olmalı ve 100 adımı geçmeyecek mesafede küçük bir harman yeri gibi düzlük ve bu düzlükte kuyu veya dibek taşı olmalı bu olmazsa olmazdir ayrıca...
  19. N

    parmaksız ayak izi hakkında yorumlar bekliyorum

    Cevap: parmaksız ayak izi hakkında yorumlar bekliyorum Burada yorum yapan insanların yazılarını hayretle ve ibretle okudum siz o resimlere yapma diyorsanız şaşırmamak elde degil, resmi yükleyen kardeşime bir tavsiye bence o resimler yapma değil net ve kesin doğal onunla ugrasirsan emeğine ve...
  20. N

    isaretin cozumu

    Cevap: isaretin cozumu İncir ağaçları su an sanki on yıllık gibi ama kök çoğalmış sanirimki burada eski ağaç vardiki çoğalmış bilirsin incir ağacı kaybolmayan bir ağaç.
Üst Alt